output_Pn9FIc

output_GBAAsP


Savjeti za krečenje PDF Štampa El. pošta

interior-design-inspiration-linea-italiaVeoma je bitno izabrati pravu boju za svoje zidove. Boja zapravo može postići veliki efekat i imati psihološki uticaj na ljude, kada su u pitanju dimenzije same prostorije. Mali nedostaci, kao što je nizak plafon, mogu se odkloniti pravilnim odabirom boje.

Visoki plafoni su lijepi, podsjećaju na vrijeme dvorova i balova, ali ipak narušavaju harmoniju prostorije. Rješenje su svijetli zidovi, a tamniji plafon, jer se na taj način visina prostorije optički samanjuje. Ali svakako treba voditi računa da boja plafona ne bude previše tamna, jer bi djelovala depresivno.

Ukoliko je riječ o niskom plafonu i imate osjećaj da će Vam u svakom trenutku pasti na glavu, pravim odabirom boje, možete i taj problem riješiti. Treba odabrati što svjetlije boje zidova i plafona, pa će i sama prostorija djelovati veća.

Kada su u pitanju dugačke i uske prostorije, čeoni zid treba obojiti nekom tamnom bojom, gdje će prostorija izgubiti na dubini i dobiti ljepši izgled.Male prostorije vrlo lako možete vizuelno proširiti koristeći svijetle, hladne boje, a svakako je najbolja bijela boja i prostorija optički može da izgleda veća i do 10%. Ukoliko ipak više volite da to bude neka druga boja, odlučite se za plave, plavo- sive i ljubičastetonove.

   

Korak br.1 
Priprema
Prije početka krečenja podloga mora biti čista, suva i krecenje_br1nanosiva. Tamnom, vlažnom krpom treba prebrisati podlogu. Ako na krpi ostanu bilo kakvi tragovi, potrebno je nanošenje temeljnog sloja. Stari premazi, koji više nisu nanosivi, moraju se odstraniti pomoću četke i velike količine vode. Ukoliko postoje neravnine, rupe od tipli, kao i pukotine, moraju se popuniti masom za fugiranje i izravnati.


Korak br.2
Lijepljenje trake
krecenje_br2Površine koje se ne kreče treba zaštiti zaštitnom trakom. Ukoliko postoji mogućnost, treba skinuti utičnice i prekidače, jer će rubovi biti uredniji i neće biti potrebe za ljepljivom trakom. Podove  treba  zaštititi folijom, koja je na rubovima pričvršćena ljepljivom trakom. Na taj način folija ostaje tu tokom čitavog krečenja.Korak br.3

Temeljni premaz i krečenje
krecenje_br3Zidove sa gipsanim pločama, kao i pločama od mekih vlakana treba prije krečenja premazati temeljnim premazom za zidove, pošto ti materijali upijaju ogromnu količinu boje, pa se na taj način može dosta uštediti pokrivna boja. Ukoliko postoje mrlje na zidu, treba ih prekriti specijalnom bojom, ili sredstvom za  prekrivanje mrlja. Da bi se boja ravnomjerno nanosila, treba ocijediti višak boje sa valjka pomoću rešetke.

Savjet: Treba krečiti pri sobnoj temperaturi. Ako su svježe premazane površine izložene propuhu, ili je temperatura u prostoriji preniska ili previsoka, može doći do nepravilnosti na obojenim površinama. 

Korak br.4
Krečenje uglova
krecenje_br4Krečenje se počinje od uglova. I to uvijek treba započeti od prozora. Za male i teško pristupačne površine treba upotrebiti malu četkicu.


 Korak br.5
Prvo krečiti plafon pa zidove
krecenje_br5
Uvijek prvo treba okrečiti plafon, pa preći na zidove. Za krečenje velikih površina koristiti valjak, pošto može da primi najveću količinu boje. Sa valjkom rad uvijek treba započeti u sredini, a ne na rubovima.


Korak br.6
Smjer nanošenja boje
krecenjeBoju na plafon i zidove prvo treba nanositi u vodoravnom smjeru, zatim ukoso, a na kraju vertikalno, sa ravnim preklapanjem. To je najbolji način da boja bude ravnomjerno raspoređena.  

Savjet: Valjak i četke ne treba uvijek nakon upotrebe ispirati. Preko noći mogu se umotati u prozirnu ili aluminijsku foliju. Jedan dan u prosjeku je dovoljan za sušenje, mada u svakom slučaju treba slijediti uputstvo proizvođača.

 

Prijatelji sajta

sika1

JUB-logo-CC0C0B9C89-seeklogo.com

SANIT_RGB

projek_osram_logo_large SCHNEIDER TEM_img rehau
velux-logo herzlogo Ariston_Logo_P186

karbon_logo2

philips_pravi

austrotherm
VIDIMA GEBERIT_LOGO_rgb

02_DURAL-LOGO_sredjeni

kronospanlogo

logo_blazic

Metabo_300dpi_27

makita_logo

Logo_UNIOR1

lhasslacher_logo

rigips

beha

 dast

    

Savjeti

Prev Next

Savjeti za korišćenje radijatora

Savjeti za korišćenje radijatora

Da li se u svim prostorijama istovremeno može boraviti? Zašto grijati čitav...

Savjeti za uštedu energije …

Savjeti za uštedu energije  - štedne sijalice

Jednostavan način da uštedite električnu energiju predstavlja korišćenje št...

Savjeti za krečenje

Savjeti za krečenje

Veoma je bitno izabrati pravu boju za svoje zidove. Boja zapravo može posti...

Savjeti za laminat i parket

Savjeti za laminat i parket

Kod kupovine laminata morate voditi računa o klasi laminata, izolaciji buke...

Kontakt

home Ul. Veljka Vlahovića 90,
       81000 Podgorica

Phone +382 (0)20 442 300
fax +382 (0)20 442 302
Mail_Icon office@kips.me

kips-logo TRŽNI CENTRI

Načini plaćanja

visa master maestro

KREDITI DO 6 MJESECI

Joomla Templates by Joomla-Monster.com